Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni kolači»Keksići»Hrskavi američki keks sa kakaom

Hrskavi američki keks sa kakaom

Teodora TodorovaTeodora Todorova
Šegrt
276127
Hrskavi američki keks sa kakaom
Fotografije: Teodora Todorova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
15
"Američki keks sa kakaom - toliko ukusan da će dovesti Deda Mraza pravo u vaš dom"

Potrebni sastojci

  • brašno - 200 g
  • maslac - 80 g
  • šećer - 70 g
  • jaja - 2 komada
  • prašak za pecivo - 2 kašičice
  • kakao - 3 kašičice
  • čokolada - 1 komad
  • esencija - rum, po ukusu
  • esencija - vanila, po ukusu
  • čokoladne kapljice - za ukras
* merne jedinice

Način pripreme

Došlo je moje omiljeno doba godine, upravo vreme za spremanje aromatičnih kolača i božićnog keksa. Ovo je jedan od mojih omiljenih recepata za američki keks sa kakaom i delim ga sa vama.

Maslac prethodno ostavite da omekša na sobnoj temperaturi.

Nakon što maslac omekša dovoljno, sipajte u posudicu i dodajte šećer. Pomoću špatule okrećite dok ne dobijete homogenu smesu.

Jaja umutite dobro i dodajte ih u smesu od maslaca i šećera.

Promešajte.

Brašno, prašak za pecivo i kakao prosejte u posudicu, nakon toga malo po malo dodajte u mokru smesu. Pospite nekoliko kapi esencije ruma i vanile po ukusu.

Treba da dobijete gustu i lepljivu smesu.

Na kraju namrvite čokoladu na male parčiće i dodajte i nju.

Postavite veliku ravnu posudu papirom za pečenje.

Pomoću mokre kašike oformite loptice, koliko je moguće da ih poređate u posudu.

Ukrasite čokoladnim kapljicama američki keks.

Zagrevamo rerni prethodno na 180 stepeni i pečemo 10-15 minuta.

Nakon toga je smanjujemo na 160 stepeni i pečemo još 5 minuta.

Izvadimo na rešetku i ostavljamo da se ohladi.

Dobija se veoma aromatičan i hrskav keks. Nek vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: