Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Pašteta»Pašteta od artičoke

Pašteta od artičoke

IvelinaIvelina
Šef kuhinje
5891122k
Pašteta od artičoke
Fotografije: Ivelina
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
6
"Korak po korak krećemo putem pripreme paštete od artičoke"

Potrebni sastojci

  • artičoka - 320 g (otprilike 4 komada)
  • limun - 2 komada
  • maslinovo ulje - 40 ml
  • peršun - 1 vezica
  • beli luk - 1 čen
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Pašteta od artičoke je veoma jednostavna za pripremu, njome možete da obogatite mnogo jela u kuhinji!

Možete da je koristite da biste začinili sendvič ili začinili krutone, bruskete ili sendvuče za vaše meze za aperitiv sa prijteljima. Takođe je idealna za dresing testenina ili obogaćivanje slanih pita, takođe će biti ukusno da dodate u slanu pitu!

Šta god da je vaš izbor, sigurna sam da će rezultat biti odličan, pašteta od artičoke ima unikatan ukus i kremasta je, što će opčinite sve vaše goste!

Da biste pripremili paštetu, prvo očistite artičoku, uklanjajući spoljašnje listove.

Nakon što stignete do srca, odsecite vrh i odstranite krajnji spoljni sloj stabla.

Artičoku isecite na četiri (4-5), uklonite bradu u centru i potopite ih u vodu zajedno sa dva isceđena limuna. Kada završite, prebacite artičoku u duboku posudu i kuvajte otprilike 20 minuta.

Iscedite artičoku, izvadite limunove i ostavite da se ohlade. Artičoku sipajte u multipraktik, da biste samleli i pasirali, dodajte maslinovo ulje, iseckani peršun i so.

Dobro pomešajte tako što meljete dok se ne dobije homogena konzistencija.

Paštetu prebacite u posudu, stavite je u frižider, obloženu streč folijom i ostavite je da odmori otprilike 20 minuta, kako bi bila kompaktnija. Servirajte je na prepečeni hleb!

Čuvanje:

Držite paštetu u hermetički zatvorenoj posudi 3-4 dana, tako što se po površini izliva po malo ekstra devičanskog maslinovog ulja, tako da ne oksidita. Ne preporučuje se zamrzavanje paštete, zato što može da se ispusti preterano mnogo vode za vreme odmrzavanja.

Saveti:

Ovi koji više vole, takođe mogu da dodaju 50 grama oguljenih badema u sastojke, koji da se dodaju u mikser sa artičokom. Takođe, paštetu od artičoke možete da obogatite crnim maslinama i izrendanim parmezanom. Možete da preskočite beli luk, ukoliko vam se ne dopada, ili da ga zamenite šalot lukom.

Dodajte sveže ljute paprike i đumbir da biste paštetu učinili još svežijom i kako bi se odlikovala sjajnim ukusom!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: