Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Zapečena jela»Kanelone sa nadevom od artičoke u paradajz sosu

Kanelone sa nadevom od artičoke u paradajz sosu

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Kanelone sa nadevom od artičoke u paradajz sosu
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
85 min.
Porcije
8
"Da li volite italijansku kuhinju? Pripremite ovaj jednostavni recept za kanelone sa aričokom u paradajz sosu i uživajte u njima"

Potrebni sastojci

  • Za kanelone
  • aritčoka - 300 g, marinirana, iz konzerve
  • beli luk - 1 čen
  • maslinovo ulje - 20 g + za premazivanje
  • jaja - 2 komada
  • belo vino - 100 ml
  • rikota - 100 g, slana
  • so - po ukusu
  • crni biber - 2 prstohvata, sveže mleven
  • kanelone - 16 komada, oko 180 g
  • parmezan - 140 g
  • dimljeni sir - 200 g, tvrdi (skamorca ili ovčiji dimljeni sir mančego)
  • Paradajz sos
  • luk - 30 g
  • beli luk - 1 čen
  • celer - 40 g, struk, ne koren
  • šargarepe - 40 g
  • paradajz - 400 g, iz konzerve
  • šećer - 1 prstohvat
  • so - 1 kašičica ili po ukusu
  • crni biber - 1 prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

Ove kanelone od povrća su unikatno ukusne i nikako nije teško da se spreme. Pozivam vas da ih probate.

Počnite sa pripremanjem smese od artičoke za nadev.

U maslinovom ulju propržite ceo čen belog luka na slaboj vatri da ne zagori (dovoljno je samo da pusti svoju aromu).

Stavite isceđenu mariniranu unutrašnjost artičoke iseckanu na četvrtinice. Sipajte vino i kuvajte 15 minuta na slaboj/umerenoj vatri da lepo upiju aromu. Izmešajte da ne bi zagorelo, a i da bi lakše alkohol isparavao.

Dodajte rikotu, jaja (uverite se da artičoka nije previše vruća da se ne bi odmah preseklo). Stavite i 300 grama sireva pomešanih i izrendanih, ostalih 40 grama odvojte za posipanje na kraju. Začinite solju i crnim biberom i pasirajte.

Smesom napunite špric sa nastavkom širokom koliko i otvor kanelona. Možete da koristite kesicu za zamrzivač i da u nju sipate smesu.

Stavite u frižider da se stegne, a posle ako ste koristili kesicu, odsecite jedan kraj kako bi se formirao otvor, širine kanelona.

Napunite testeninu smesom i poređajte u nauljenu pravougaonu tepsiju, premazujući svaki kanelon maslinovim uljem da se ne bi lepio jedan za drugi.

Pređite na spremanje paradajz sosa tako što njega možete da napravite i dok čekate da se nadev stegne.

Iseckajte ili sameljite luk, beli luk, šargarepu i celer. Dinstajte ih u malo masnoće iz konzerve u kojoj su bile artičoke.

Stavite i pardajz, iseckan ili mleven, posolite, začinite crnim biberom i kuvajte sos 10-15 minuta.

Nakon toga neće biti u potpunosti gotov, ali će mu predstojati i još termička obrada.

Paradajz sosem zalijte kanelone u tepsiji i pecite 30 minuta na 180 stepeni sa ventilatorom.

Na kraju zapečeno jelo pospite odvojenim sirevima, a ako volite dodajte i još na primer izrendanu mocarelu.

Kada se sirevi istope u rerni, testenina je gotova.

Za svaki slučaj proverite kanelone da nisu još uvek tvrdi i ako treba pecite još malo.

Poslužite tople Kanelone sa nadevom od artičoke u paradajz sosu i jedite sa osmehom i uživanjem ovaj sjajni italijanski recept.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: