Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Đuveč»Đuveč sa svinjskim rebrima, krompirom i bamijom

Đuveč sa svinjskim rebrima, krompirom i bamijom

Anika VoitAnika Voit
Šef kuhinje
215361k
Đuveč sa svinjskim rebrima, krompirom i bamijom2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
6
"Kada znate šta se krije pod poklopcem đuvečare i da je to đuveč sa svinjskim rebrima, nemate strpljenja i morate da podignete poklopac, zar ne?"

Potrebni sastojci

  • svinjska rebra - 1 kg
  • crni luk - 2 glavice
  • šargarepa - 1 komad
  • krompir - 3 - 4 komada
  • celer - 1/2 glavice
  • paprika - 2 komada / 1 crvena i 1 zelena /
  • bamija - 1 kg
  • ulje - 50 ml
  • paradajz - 100 g u konzervi
  • biber - 7 - 8 zrna
  • aleva paprika - 1 kašika
  • so
  • čubar - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Oštrim nožem isecite svinjska rebra u porcije.

Ugrejte ulje u šerpi i ispržite rebra na minut dva, samo da ih zatvorite. Ostavite ih po strani.

U istoj masnoći prodinstajte prethodno očišćeni i naseckani crni luk, šargarepu i celer.

Paprike očistite i naseite na tanke trake. Dodajte i njih u šerpu. Promešajte. Ako primetite da počinje da gori, dodajte malo vrele vode.

Čim povrće omekša, vratite rebra u njega. Posolite, dodajte biber i alevu papriku. Dodajte i krompir, isečen na veće komade. Možete ubaciti i malo čubra ili drugog začina po želji, za aromu. Dodajte još malo vode.

Pokrijte šerpu i kuvajte đuveč sa svinjetinom na tihoj vatri oko pola sata.

Čim se meso skuva, sipajte jelo u plah, dodajte očišćenu bamiju i sitno naseckani paradajz iz konzerve.

Pecite đuveč sa svinjskim rebrima, krompirom i bamijom još pola sata u rerni na 200 stepeni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: