Način pripreme
Isecite sve povrće osim paradajza i stavite sa strane; da pripremite paradajz: stavite malo vode da prokuva i dodajte svež paradajz; sačekajte da se 1 min koža počne ljuštiti (videćete rezove); izvadite i dodajte vrućoj vodi; zatim ogulite kožu i sitno iseckajte paradajz; (alternativa je upotreba paradajza iz konzerve, ukus bude isti)
Zagrejati maslinovo ulje i dodati svo povrće osim paradajza; kuvajte nekoliko minuta na srednjoj vatri; dodajte paradajz i čvrsto pokrijte. Nakon otprilike 2 min, dodajte sos od paradajza, 1/2 kašičice origana, 1/2 kašičice bosiljka, 1/2 kašičice soli, malo crnog bibera i ponovo poklopite; kuvajte dok tečnost skoro sva ne ispari.
Sada je vreme da dodate jaja- sa kašikom pomerite povrće i napravite 4 mesta na koja možete da ubacite jaja. Dodajte jaja i ponovo poklopite. Jajima treba oko 2 min da se pripreme, u zavisnosti od toga koliko pečena volite; Kad su jaja gotova, dodajte malo zgnječenog feta sira. Isključite toplotu i pokrijte poklopcem 1 min.
Za kraj dodajte malo svežeg peršuna, sveži seckani avokado, crni biber i uživajte!
Komentari