Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Miš-Maš»Povrće i jaja na španski način

Povrće i jaja na španski način

Radka SlavovaRadka Slavova
Pomoćnik kuvara
3639910
Povrće i jaja na španski način
Fotografije: Radka Slavova
1 / 3
08/05/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
4
"Špansko predjelo, koje će naći mesto na svakoj trpezi"

Potrebni sastojci

  • jaja - 5 komada
  • luk - 2 glavice
  • patlidžan - 2 komada
  • paprike - 2 komada, crvene
  • paprike - 2 komada, zelene
  • paradajz - 5 komada /može iz konzerve/
  • so
  • ulje
  • šargarepa - 1 komad
* merne jedinice

Način pripreme

Počinjemo sa patlidžanom, sečemo ga i ostavljamo 15 minuta u slanoj vodi.

Propržimo u ulju luk, paprike, isečene na ivice, izrendanu šargarepu.

Paradajz sečemo sitno i dodajemo, na kraju patlidžan. Sve pržimo dok voda ne ispari.

Jaja umutimo dobro, nakon toga sipamo u povrće.

Malo promešamo dok jaja ne budu gotova i skidamo sa vatre.

Serviramo tople, po želji sa parčetom sira.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: