Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa jajima»Shakshuka - jaja na povrću

Shakshuka - jaja na povrću

LenkaLenka
Šef kuhinje
8591k2k5
Shakshuka - jaja na povrću6 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
2
"Arapski specijalitet sa jajima - ukusno i lepo"

Potrebni sastojci

  • paradajz - 1 kom.
  • zelena paprika - 1 kom.
  • žuta paprika - 1 kom.
  • crvena paprika - 1 kom.
  • crveni luk - 1 glavica
  • mladi luk - 1 kom.
  • sosa od paradajza - 60 ml
  • organska jaja - 4 kom
  • ovčija feta - 50 g
  • maslinovo ulje - 3 kašike
  • bosiljak
  • so - roze
  • crni biber
  • peršun - svež
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite sve povrće osim paradajza i stavite sa strane; da pripremite paradajz: stavite malo vode da prokuva i dodajte svež paradajz; sačekajte da se 1 min koža počne ljuštiti (videćete rezove); izvadite i dodajte vrućoj vodi; zatim ogulite kožu i sitno iseckajte paradajz; (alternativa je upotreba paradajza iz konzerve, ukus bude isti)

Zagrejati maslinovo ulje i dodati svo povrće osim paradajza; kuvajte nekoliko minuta na srednjoj vatri; dodajte paradajz i čvrsto pokrijte. Nakon otprilike 2 min, dodajte sos od paradajza, 1/2 kašičice origana, 1/2 kašičice bosiljka, 1/2 kašičice soli, malo crnog bibera i ponovo poklopite; kuvajte dok tečnost skoro sva ne ispari.

Sada je vreme da dodate jaja- sa kašikom pomerite povrće i napravite 4 mesta na koja možete da ubacite jaja. Dodajte jaja i ponovo poklopite. Jajima treba oko 2 min da se pripreme, u zavisnosti od toga koliko pečena volite; Kad su jaja gotova, dodajte malo zgnječenog feta sira. Isključite toplotu i pokrijte poklopcem 1 min.

Za kraj dodajte malo svežeg peršuna, sveži seckani avokado, crni biber i uživajte!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Irena
Irena
Odlična ideja, baš mi se dopada.
03.05.2024 19:31