Način pripreme
Pomešam krompire, 2 žumanca, 40 g maslaca, 30 ml tečne pavlake, so i crni biber. Dobro izgnječim.
2 belancam umućena u sneg dodajem u smesu.
Sipam u fišek i u tepsiju u rerni na papir za pečenje se šprica leopard šara.
Pečem na 180 stepeni 2 minute (blago da se stegnu).
U 50 g maslaca prepržim1 glavicu luka i 1-2 čena belog luka, sinto iseckanih.
Dodajem spanać, so, biber, indijski orah. Dinstam.
Hladim i dodajem 30 ml tečne pavlake i 3 žumanca. Pasiram.
Dodajem 3 belanca, umućena u sneg i 75 g prosejanog brašna.
Pažljivo promešam špatulom i sipam na prvu smesu.
Pečem na 200 stepeni 20 minuta.
Okrećem na vlažnu krpu, odlpeljujem papir i odozgo prekrivam vlažnom krpom.
Ostavljam da odmori 30 minuta (može odmah dok je toplo da se uvije u rolat na vlažnoj krpi i na taj načn da odstoji 30 minuta).
Premazujem s 300 g Filadelfije, prekrivam s 200 g dimljenog lososa i ponovo uvijam slani rolat.
Stavljam tigrasti rolat sa lososom u frižider na nekoliko sati.