Način pripreme
Jaja i šećer umutite lagano žicom. Dodajte mleko, vanilu i so. U porcijama dodajte brašno. Mešajte žicom. Smesu ostavite u frižideru najmanje na 3 sata.
Vodu, šljive i suvo grožđe ubacite u šerpu i kuvajte ih 10 minuta, nakon što voda proključa. Dodajte konjak i flambirajte. Voće izvadite i ohladite.
Na dno duboke keramičke posude, prečnika 20 cm, postavite papir za pečenje i nauljite ga i pospite brašnom. Zidove posude obradite na isti način. Otresite višak brašna.
Testo izvadite iz frižidera, promešajte ga i sipajte ga u posudu. Odozgo poređajte voće.
Pecite na 180 stepeni na sredini rerne do zlatne boje. Proverite čačkalicom, koja treba da bude čista kada se zabode u sredinu kolača.
Ohladite kolač i pospite ga šećerom u prahu.