Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Kolač Far Breton

Kolač Far Breton

marcheva14marcheva14
Šef kuhinje
1k2353k
Kolač Far Breton3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
8
"Kolač Far Breton odgovara svakoj specijalnoj prilici, tokom koje će vaši gosti moći da ga probaju i ocene"

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 400 ml
  • jaja - 3 komada
  • šećer - 100 g
  • maslac - 5 kašika, istopljen
  • vanila - 2 kesice
  • so - prstohvat
  • brašno - 110 g, belo
  • suve šljive - 120 g
  • voda - 125 ml
  • suvo grožđe - 70 g
  • konjak - 50 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Jaja i šećer umutite lagano žicom. Dodajte mleko, vanilu i so. U porcijama dodajte brašno. Mešajte žicom. Smesu ostavite u frižideru najmanje na 3 sata.

Vodu, šljive i suvo grožđe ubacite u šerpu i kuvajte ih 10 minuta, nakon što voda proključa. Dodajte konjak i flambirajte. Voće izvadite i ohladite.

Na dno duboke keramičke posude, prečnika 20 cm, postavite papir za pečenje i nauljite ga i pospite brašnom. Zidove posude obradite na isti način. Otresite višak brašna.

Testo izvadite iz frižidera, promešajte ga i sipajte ga u posudu. Odozgo poređajte voće.

Pecite na 180 stepeni na sredini rerne do zlatne boje. Proverite čačkalicom, koja treba da bude čista kada se zabode u sredinu kolača.

Ohladite kolač i pospite ga šećerom u prahu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: