Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Ratatuj»Jednostavni ratatuj sa kobasicom

Jednostavni ratatuj sa kobasicom

Gergana  GeorgievaGergana Georgieva
Guru
2406087763
Jednostavni ratatuj sa kobasicom
Fotografije: Gergana Georgieva
1 / 5
15/12/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Ratatuj za naše ljude - izvolite još jednom"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 4 komada
  • paradajz - 4 komada
  • kobasica - 3 komada, kuvana
  • beli luk - 4 čena
  • origano - 1 kašika
  • ulje - 150 ml
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Pripremu ratatuja započnite tako što ćete tikvice, paradajz i kobasicu iseći na kolutove.

Oljuštite čenove belog luka i sitno ih iseckajte.

U pravougaonom plehu ređajte povrće i kobasicu u kolone.

Postavite uspravno kolut tikvice, do njega kolut paradajza i kolut kobasice.

Ponavljajte dok ne ispunite ceo pleh.

Pospite odozgo usitnjenim belim lukom, origanom i posolite po ukusu.

Na samom kraju, sve prelijte uljem.

Stavite pleh u zagrejanu rernu i pecite ratatuj na 180 stepeni oko 45 minuta.

Od ovog jednostavnog ratatuja sa kobasicom bićete prijatno iznenađeni i veoma zadovoljni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: