Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Pasulj sa kobasicom u rerni

Pasulj sa kobasicom u rerni

Elena TodorovaElena Todorova
Kuvar
30271
Pasulj sa kobasicom u rerni
Fotografije: Elena Stefanova Jordanova
1 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
180 min.
Ukupno
205 min.
Porcije
5
"Volimo ekskluzivna jela, ali nekako najviše volimo klasični pasulj sa kobasicom u rerni"

Potrebni sastojci

  • pasulj - 400 g
  • kobasica - 500 g
  • praziluk - 1 struk
  • šargarepa - 1 komad
  • paradajz pire - 2 kašike
  • brašno - 3 - 4 kašike
  • aleva paprika
  • šećer - 1 kašičica
  • nana
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite pasulj i potopite ga u vodu na 12 sati. Nakon toga ga stavite na vatru sa novom vodom da se kuva, a kada prokuva, promenite vodu još jednom.

Posebno ispržite praziluk u malo ulja i sipajte ga u pasulj. Dodajte šargarepu i alevu papriku, šećer i sve suve začine. Poklopite šerpu i kuvajte pasulj na slaboj vatri.

Napravite zapršku od ulja u kome propržite malo brašna i dodajte alevu papriku. Sipajte malo vode od pasulja u zapršku i promešajte. Dodajte zapršku u pasulj, posolite i dodajte paradajz pire. Kuvajte još 10 minuta.

Sipajte pasulj u pleh ili glinenu posudu, dodajte kobasicu nasečenu na komade i pecite u rerni dok ne bude gotovo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: