Način pripreme
Iseckajte luk i beli luk sitno. Očistite paprike i isecite na kvadratiće. Izvadite unutrašnjost kobasice.
Ugrejte maslinovo ulje u dubokom tiganju na umerenoj vatri. Pržite luk i beli luk na kratko.
Dodajte mleveno meso iz kobasice. Kuvajte oko 10 minuta dok mleveno meso ne promeni boju i izmrvi se.
Dodajte paprike, isečene na kvadrate. Lepo promešajte. Dodajte paradajz na kockice, pirinač i začine. Promešajte i kuvajte oko 5 minuta.
Dodajte teleći bujon i promešajte. Sačekajte da provri, poklopite tiganj i smanjite temperaturu.
Ostavite jelo da se kuva 30 minuta poklopljeno, mešajte periodično. Nakon 30 minuta skinite poklopac i proverite da li je pirinač gotov.
Ako nije, kuvajte još 10 minuta ili dok ne bude gotovo. Kad se pirinač skuva, promešajte jelo i servirajte sa ljutim čili sosom po želji.