Kiflice sa gaudom i kiselim mlekom

Toni AleksovToni Aleksov
Džedaj
3k
177
312
16/12/2020
"Vazdušaste kiflice sa Gaudom, koje nestaju za tili čas sa poslužavnika"
Priprema20 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno45 min.
Porcije9
Skuvao je+1 poen
Korisnici, koji su pripremili ovaj recept: 1
  • Ukupno pregledano95
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5
  • Skuvano1

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Volite li kiflice sa sirom? A šta ćete reći za ove kiflice sa Gaudom i kiselim mlekom? Evo kako se pripremaju:

1. Prosejte brašno, promešajte ga sa šećerom i izmrvite u njega kvasac. Dodajte kiselo mleko na sobnoj temperaruri i dodajte so.

2. Stavite 2 kašike sitno narendanog sira Gauda i umesite mekano testo.

Od gustine kiselog mleka zavisi kakvo ćete testo dobiti, zato ćete možda imati potrebe da dodate još malo brašna ili da dodate još malo mleka. Cilj je da vaše testo bude srednje mekano i glatko.

3. Ostavite testo na toplom mestu, u posudi, koju ste pokrili providnom folijom, da narasta oko 40-50 minuta.

4. Istopite maslac i njime nauljite ruke, pa iskidajte testo na 9 jednakih komada. Svaki komad razvucite, premažite sa još maslaca i stavljajte od Gauda sira.

Zatvorite svaku kiflicu, tako da nadev ne izlazi tokom pečenja.

5. Poređajte kiflice sa Gaudom na rastojanju jednu od druge u nauljenom ili papirom za pečenje pokrivenom plehu. Ostavite ih da narastu još oko sat vremena.

6. Narasle kiflice premažite sa još maslaca, ako vam je preostalo ili sa malo vode. Odozgo ih pospite sa još Gaude i pecite u rerni zagrejanoj na 190 stepeni do zlatne boje.

Jedite ukusne kiflice sa šoljom mleka, jogurta ili ajrana.

Prijatno!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar