Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Pečurke u maslacu»Karamelizovane pečurke Šitake u soja sosu

Karamelizovane pečurke Šitake u soja sosu

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Karamelizovane pečurke Šitake u soja sosu
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
3
"Neverovatno predjelo ili prilog od karamelizovanih pečurki Šitake - obavezno probajte"

Potrebni sastojci

  • šitake pečurke - 500 g
  • beli luk - 4 čena
  • maslac - 50 g
  • smeđi šećer - 4 kašike
  • soja sos - 50 ml
  • peršun - 2 - 3 kašike, grubo iseckan
  • voda - 125 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Azijska kuhinja se odlično slaže sa ovim divnim i vrlo ukusnim pečurkama. Ovaj recept je u ovom duhu i toplo ga preporučujemo.

Da biste na ovaj način pripremili šitake pečurke, prethodno ih očistite i odbacite drše, a kape veoma kratko operite pod mlazom vode.

Najbolja opcija da ne bi upile vodu je čišćenje posebnom četkom ili vlažnom krpom.

Presecite ih na dva ili tri dela, u zavisnosti od veličine.

Isecite beli luk na kriške.

Istopite maslac na umerenoj vatri u Vok tiganju i stavite u njega kriške belog luka na 2 minuta da puste aromuali pazite da ne zagore.

Povećajte vatru na 1 stepen ispod maksimuma i dodajte pečurke, dinstajući ih 3-4 minuta. Da bi se postupak pravilno odvijao, tiganj mora biti veliki, a namirnice ne smeju biti u debelom sloju.

Dodajte peršun i šećer i mešajte da se sve karamelizuje oko minut-dva.

Sipajte 125 ml vode i soja sos.

Dinstajte 10-12 minuta i sklonite sa vatre.

Tečnost treba da se smanji, a pečurke u maslacu treba da upiju onoliko koliko im je potrebno, ali ostaju mekane.

Karamelizovane šitake pečurke u soja sosu poslužite tople kao predjelo ili prilog.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: