Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Meze»Pečurke šitake u rerni

Pečurke šitake u rerni

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Pečurke šitake u rerni
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 8
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
4
"Sjajno predjelo ili ukusno meze - pečurke šitake su pogodne za svaku priliku"

Potrebni sastojci

  • pečurke šitake - 250 g
  • beli luk - 3 - 4 čena
  • peršun - 3 kašike, sveže iseckan
  • maslinovo ulje - oko 2 šolje
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Aromatične i ukusne pečurke šitake u rerni.

1. Odsecite drške šitake pečuraka i kapice dobro očistite vlažnom krpom. Poređajte ih otvorom na gore u posudu za pečenje obilno namazanu maslinovim uljem.

2. Iseckajte beli luk i pomešajte sa perčunm, preostalim maslinovim uljem, solju i biberom.

3. U otvor svake pečurke stavite kašiku, dve smese i gurnite u rernu zagrejanu na 220 stepeni oko 12-15 minuta.

4. Nakon što izvadite iz rerne pečene pečurke, pospite sa još preostale smese sa belim lukom i peršunom.

Servirajte pečurke sa belim lukom tople kao ukusno meze ili garnirung.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: