Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Karpačo»Karpačo od teletine sa povrćem u boji i parmezanom

Karpačo od teletine sa povrćem u boji i parmezanom

Radoslav IvanovRadoslav Ivanov
Početnik
226
Karpačo od teletine sa povrćem u boji i parmezanom
Fotografije: Radoslav Ivanov
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Ukupno
15 min.
Porcije
1
"Buket ukusa i boja, sakupljeni u oblik Karpača sa teletinom i povrćem"

Potrebni sastojci

  • teletina - 250 g (šol ili file)
  • paradajz čeri - 6 komada
  • tikvice - 1 komad
  • šargarepa - 1 komad
  • žuta paprika - 1 komad
  • parmezan - 30 g, Grana padano
  • limeta - 1 komad
  • so
  • maslinovo ulje
  • soja sos
  • majčina dušica
  • bosiljak - za ukras
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite teletinu na veoma tanke komade, koje nakon toga dodatno istanjite na najmanju moguću meru uz pomoć čekića.

Pomešajte 1/4 kašičice soli, 20 ml maslinovog ulja, 20 ml soja sossa i sok od pola limete i premažite meso sa obe strane. Ostavite ga da se marinira u frižideru 12 do 24 sata.

Povrće naseckajte na veoma tanke trake, marinirajte ga u malo soli, maslinovom ulju i sok od limete. Marinirajte ga najmanje 12 sati.

Važno je da i meso i povrće dobro zaštitite folijom, kako se ne bi osušili u frižideru.

Kada je sve dobro marinirano, ređajte komade teletine u tanjir, preko postavljenog mariniranog povrća.

Na vrh Karpača dodajte narendan (ili na veoma tanke komade isečen) parmezan i presečen čeri paradajz.

Na sam vrh stavite majčinu dušicu (može i bosiljak), kako bi dobili prijatan izgled i laganu aromu začina.

Poslužite Karpačo sa teletinom i šarenim povrćem i parmezanom uz čašu ohlađenog belog vina!

Bon Apeti!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: