Pirinač u šerpi

StelaStela
Početnik
15
Pirinač u šerpi
Fotografije: Stela
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
4
"Pirinač u šerpi - mekan i ukusan, savršen prilog za jela od mesa, ribe i povrća."

Potrebni sastojci

  • pirinač - 200 g
  • so
  • biber
  • voda
* merne jedinice

Način pripreme

Zagrejte šerpu, stavite maslac unutra da se istopi. Dodajte so i crni biber.

Pirinač prethodno dobro operite. Kada se maslac istopi, dodajte pirinač i pržite do zlataste boje.

Zatim se dodaje voda, količina se određuje prema vrsti pirinča.

U ovom slučaju je korišćen beli pirinač dugog zrna i odnos pirinča prema vodi je bio 1:2.

Poklopac se stavlja na lonac dok kuvani pirinač ne nabubri.

Posle oko 25 minuta uklanja se da dobije laganu koru. I pirinač u šerpi je spreman.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: