Način pripreme
Sočivo se natopi veče ranije i sledećeg dana se skuva. Iscedi se dobro i ostavlja se da se ohladi.
Luk i pečurke se iseku na sitno i zaprže se u zagrejanom ulju. Pečurke će pustiti vodu, tako da se ostavljaju na ringli dok ne ostanu samo na masnoći.
Sočivo se samelje u multipraktiku, a nakon toga se dodaju pečurke i luk i samelju se i oni zajedno.
Smesa se začinjava i meša se dobro. Dodaju se prezle dok smesa ne postane gušća i čvrsta.
Kukuruzni skrob se promeša za poh sa mlekom.
Ćuftice od sočiva se oblikuju pri čemu treba da budu ravne i šire za burgere.
Svaka ćuftica se potapa u mleko i valja se u prezle, nakon čega se prže sa obe strane u zagrejanom ulju.
Za spremanje samih burgera neophodni su vam:
povrće - po želji, paradajz, krastavac, paprika, crveni luk
sosovi - po izboru kečap, majonez, barbikju sos, senf, sos od belog luka
Hlepčić se iseče po sredini. Donja polovina se maže humusom.
Nakon toga se poređa nekoliko tankih kriški krastavca, jedna tanka kriška paradajza, odozgo 1 list salate i preko nje jedna ćuftice. Odozgo se stavplja po jedan kolut paprike i luka.
Preko donje strane gornje polovine hlepčića stavlja se malo od izabranih sosova. Nakon toga hkepčić se poklapa odozgo za završetak vegan burgera.