Način pripreme
Potopite leblebiju, indijski orah i seme suncokreta na oko 8 sati.
Skuvajte bulgur u posoljenoj vodi.
Ocedite bulgur, ocedite i operite leblebije i orašaste plodove i prebacite u blender.
Dodajte maslinovo ulje, začine i pasirajte.
Dodajte sitno iseckani luk i brašno i dobro promešajte. Ako je smesa previše suva dodajte malo vode.
Stavite smesu za vegan burgere u frižider na oko 30 minuta.
Namažite ruke maslinovim uljem i oblikujte 6 burgera, stavite ih na papir za pečenje i pecite u ugrejanoj rerni na 220 stepeni oko 30 minuta, okrenite ih nakon 15-20 minuta.
Recept za vegan burgere sa leblebijama i bulgurom je adaptiran sa sajta Aleksandrine Topoalove.
Pogledajte još kako da napravimo vegan burgere od cvekle, kao i vegan hlepčiće za svaki gladan tren dana.