Način pripreme
Prvo treba da učinite integralno brašno malo sitnijim. Stavite ga u mlin za kafu ili blender, zajedno sa korom od limuna. Meljite ga 20-30 sekundi. Dodajte prašak za pecivo u brašno.
Umutite jaje, promešajte ga sa uljem, medom i prstohvatom soli. Dobro promešajte i sjedinite suvi i mokri deo. Mešajte dok ne dobijete srednje mekano testo. Ako je ređe, dodajte još malo brašna. Možete da ga ostavite u frižider na 20 minuta.
Razvucite testo između dva lista papira za pečenje. Treba da dobijete koru debljine oko 4 mm.
Isecite keksiće i poređajte ih u pleh pokriven papirom za pečenje. Imajte na umu da ćete dobiti dve doze za pečenje.
Pecite u zagrejanoj rerni na 170 stepeni 16-18 minuta ili dok ne vidite da su ivice keksića lako porumenele.
Gledajte keksiće, jer ne treba da ih prepečete - postaće suvi i tvrdi.
Dok su medenjaci još uvek topli, ubacite ih u kutiju - to će ih očuvati i neće dozvoliti da postanu tvrdi.
Ukus ovih keksića je veoma izbalansiran. Ako volite malo slađe, jednostavno dodajte još meda u njih.
Mekani medenjaci od integralnog brašna su fantastični!