Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Iznutrice»Teleća džigerica u umaku

Teleća džigerica u umaku

LenkaLenka
Šef kuhinje
8591k2k5
Teleća džigerica u umaku
Fotografije: Lenka
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
2
"Za ručak predlažemo recept sa telećom džigericom - jednostavno, a tako ukusno jelo"

Potrebni sastojci

  • džigerice - 500 g
  • crveni luk - 1 glavica
  • belog luka - 4 kom
  • belo vino - 100 ml
  • sos paradajz pire - 200 ml
  • so
  • biber
  • peršun
  • paprika zelena - 1 kom.
  • paprika crvena - 1 kom.
* merne jedinice

Način pripreme

Crveni i beli luk, zelene i crvene paprike iseckati pa proprziti na ulju.

Dodati džigericu i nastaviti sa dinstanjem bez dodavanja vode, dakle da se džigerica dinsta u svom sosu na laganoj vatri.

Kada je džigerica napola dinstana dodati vino i paradajz (ili sos od paradajza). Ja sam koristila sos. Ostaviti da se dinsta dok tečnost ne ispari.

Posoliti i pobiberiti po želji. Zatim dodati peršun (svež ili sušen).

Ostaviti da se jos malo dinsta i služiti.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: