Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Zapečen kelj sa sirom i fusilima

Zapečen kelj sa sirom i fusilima

LenkaLenka
Šef kuhinje
8591k2k5
Zapečen kelj sa sirom i fusilima
Fotografije: Lenka
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
2
"Ukusan kelj sa fusilima i sirom - prijatno!"

Potrebni sastojci

  • kelj - 1 glavica
  • jaja - 4 kom.
  • sir - 300 g
  • mleko - 100 ml
  • kisela pavlaka - 1 čaša
  • kačkavalj - 100 g
  • ulje
  • so
  • suvi biljni začin
  • integralni fusili - 200 g
* merne jedinice

Način pripreme

Kelj oprati, očistiti i obariti u slanoj vodi, a zatim ocediti i iseći na rezance. Jaja umutiti sa mlekom i kiselom pavlakom, posoliti i dodati malo suvog biljnog začina. Sir izgnječiti viljuškom. Skuvati fusile.

U podmazanu vatrostalnu posudu ređati red kelja, red izgnječenog sira, pa nekoliko kašika mase od mleka, pavlake i jaja i fusile. Poprskati sa malo ulja. Ređati ovim redom dok se sav materijal ne utroši.

Posudu sa jelom staviti u zagrejanu pećnicu, da se zapeče.

Gotovo jelo može se, po želji, posuti struganim kačkavaljem.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: