Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Fusili sa plavim sirom i pečurkama

Fusili sa plavim sirom i pečurkama

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Fusili sa plavim sirom i pečurkama
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
3
"Fusili sa plavim sirom i pečurkama - ako planirate romantičnu večeru"

Potrebni sastojci

  • fusili - oko 300 - 380 g
  • plavi sir - 80 g
  • pavlaka - 500 g, za kuvanje
  • mocarela - 1 šolja, zrela, rendana
  • pečurke - 190 g, marinirane pečurke
  • luk - 1 srednja glavica
  • biber - 3 prstohvata
  • maslinovo ulje - 3 prstohvata
  • so - po ukus
* merne jedinice

Način pripreme

1. Sitno iseckajte luk i stavite ga da se prži u maslinovom ulju. Paralelno sa tim na drugu ringlu stavite da provri obilna količina vode za fusile.

2. U gotov luk, koji je dobio boju, sipajte pečurke. Sotirajte kratko i sipajte pavlaku. Smanjite ringlu da dno ne zagori.

3. Kad voda za testeninu provri, stavite prstohvat soli i fusile i promešajte. Tako se sprečava slepljivanje u početku, ali obavezno prvi minut, posle toga ne.

4. U pavlaku za sos, koja se već ugrejala, izmrvite većinu plavog sira i ostavite malo za porsipanje porcija na kraju. Za izraženiji ukus možete staviti veću količinu.

5. Posolite po ukusu i stavite biber i mocarelu da se rastopi u sosu. Ostavite da se kuva na tihoj vatri, često mešajte do trenutka dok testenina ne bude al dente.

6. Uzimajte rešetkastom kašikom fusile i stavite u sos od pečuraka. NIje problem da sa njima uzmete i malo vode, ona je obogaćena skrobom i učiniće sos od pavlake kremastijim.

7. Lepo mešajte jelo u tiganju jedan minut i rasporedite ga na porcije. Na svaku izmrvite po malo gorgonzole.

Fusili sa plavim sirom i pečurkama su gotovi.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: