Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Teletina»Čorbasti kelj sa junetinom

Čorbasti kelj sa junetinom

StefanStefan
Kuvar
1951984743
Čorbasti kelj sa junetinom
Fotografije: Stefan
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
4
"Jelo koje će vam ugrejati dušu - čorbasti kelj sa junetinom"

Potrebni sastojci

  • kelj - 1 glavica
  • praziluk - 1 štap
  • krompir - 1/2 kg
  • šargarepa - 1 kom.
  • beli luk - 2 čena
  • junetina - 250 g
  • bukovača - 150 g
  • mast - 2 s.k.
  • brašno - 1 s.k.
  • crvena paprika mlevena - 1 k.k.
  • bujon - 700 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Iseći kelj na trake. Iseći praziluk na tanke kolutove i propržiti na masti kratko.

Iseći junetinu na kocke i dodati praziluku. Šargarepu iseći na što manje kockice. Staviti šargarepu da se dinsta. Beli luk pasirati i dodati da se dinsta. Krompir oljuštiti i iseći na kocke. Staviti da se dinsta.

Bukovaču tanko iseći i dinstati. Dodati kelj da se dinsta.

Na drugoj ringli napraviti zapršku od masti, brašna i crvene mlevene paprike. Preliti bujonom i spojiti sa dinstanim povrćem i mesom. Kuvati 40 minuta.

Prijatno uz čorbasti kelj sa junetinom!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: