Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni kolači»Keksići sa maslacem»Božićni polumeseci od pomorandže

Božićni polumeseci od pomorandže

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Šef kuhinje
5872012k
Božićni polumeseci od pomorandže
Fotografije: Ivana Krasteva-Pieroni
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
20
"Božić je najtopliji praznik u hladno vreme, tome doprinose i božićni kolačići, pripremljeni sa mnogo ljubavi - u ovom slučaju to su polumeseci od pomorandži"

Potrebni sastojci

  • brašno - 260 g
  • šećer - 70 g, u prahu
  • jaja - 1 komad
  • kravlji maslac - 130 g
  • prašak za pecivo - prstohvat
  • pomorandže - izrendana kora
  • džem od pomorandži - 100 g
* merne jedinice

Način pripreme

U posudu stavite prosejano brašno sa prstohvatom praška za pecivo i prstogvatom soli.

Dodajte 1 jaje, 70 g šećera u prahu, kravlji maslac, iseckan na komadiće, i izrendana kora 1 pomorandže. Umesite meko testo.

Uvijte umešeno testo u komad najlona i stavite u frižider na sat vremena. Ohlađeno testo razvijte na nabrašnjenoj površini debljine 3-4 mm.

Čašom isecite diskove. U sredinu svakog diska stavite po 1 kašičicu džema od pomorandži ili ili drugi prema vašem ukusu.

Preklopite disk da se dobije polumesec. Viljuškom dobro pritisnite krajeve da se ne otvore prilikom pečenja.

Poređajte božićne kolačiće u tepsiju, obloženu papirom za pečenje.

Ispecite na 180°C u prethodno zagrejanoj statičnoj rerni na 10 minuta ili dok se ne dobije prijatna boja.

Ispečene božićne polumesece od pomorandže pospite šećerom u prahu!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: