Način pripreme
U posudu stavite prosejano brašno sa prstohvatom praška za pecivo i prstogvatom soli.
Dodajte 1 jaje, 70 g šećera u prahu, kravlji maslac, iseckan na komadiće, i izrendana kora 1 pomorandže. Umesite meko testo.
Uvijte umešeno testo u komad najlona i stavite u frižider na sat vremena. Ohlađeno testo razvijte na nabrašnjenoj površini debljine 3-4 mm.
Čašom isecite diskove. U sredinu svakog diska stavite po 1 kašičicu džema od pomorandži ili ili drugi prema vašem ukusu.
Preklopite disk da se dobije polumesec. Viljuškom dobro pritisnite krajeve da se ne otvore prilikom pečenja.
Poređajte božićne kolačiće u tepsiju, obloženu papirom za pečenje.
Ispecite na 180°C u prethodno zagrejanoj statičnoj rerni na 10 minuta ili dok se ne dobije prijatna boja.
Ispečene božićne polumesece od pomorandže pospite šećerom u prahu!