Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Njoke u sosu sa povrcem i teletinom

Njoke u sosu sa povrcem i teletinom

LenkaLenka
Šef kuhinje
8591k2k5
Njoke u sosu sa povrcem i teletinom3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
2
"Ukusne njoke sa teletinom i povrćem - naš današnji predlog za ručak"

Potrebni sastojci

  • pečurke - 200 g
  • masline - 100 g
  • šargarepa - 2 kom
  • njoke - 500 g, gotove, smrznute
  • majčina dušica - 1 grančica, sveža
  • teletina - 200 g
  • peršun - svež
  • vlašac - svež
  • beli luk - 2 čena
  • biber
  • so
  • ekstra devičansko maslinovo ulje
  • paradajz - 1 kom.
* merne jedinice

Način pripreme

Pečurke iseći na četvrtine, pa u tiganju propržiti na malo ulja sa gnječenim belim lukom, majčinom dušicom, seckanim vlašcem, paradajzom, šargarepom i teletinom. Kada je tečnost skoro isparila dodajte so i biber po ukusu i masline. Dinstati jos 5 minuta.

Njoke pripremite po uputstvu sa ambalaže. One su veoma brzo spremne. Najbolje bi bilo da sos prvo spremite pa onda njoke, jer nije preporučljivo da se ohlade.

U još vrele proceđene njoke dodajte malo maslaca.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: