Teletina u sosu iz rerne

LenkaLenka
Šef kuhinje
8591k2k4315
Teletina u sosu iz rerne
Fotografije: Lenka
1 / 3
22/04/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
3
"Danas su na meniju ukusne, mekane teleće šnicle sa sosom. O dijeti ćemo sutra..."

Potrebni sastojci

  • teleće šnicle - 500 g
  • senf - za svaku šniclu po jedna kašičica
  • brašno - 100 g
  • maslinovo ulje
  • limunova trava - 2 kom.
  • lovorov list - 3 kom.
  • biber - 5 kom., u zrnu
  • so
  • mleko - 500 ml
  • brašno - 2 s.k.
  • maslac - 70 g
  • beli luk - 5 čenova
* merne jedinice

Način pripreme

Teleće šnicle istanjiti čekićem za meso. Posolite ih i premažite senfom, pa zatim uvaljati u brašno.

Na tiganju sa maslinovim uljem ispeći kratko šnicle, pa ih staviti u vatrostalnu posudu. Ostatak maslinovog ulja staviti u šerpu. Iseći beli luk i kratko propržiti.

Sipati maslac i kad se istopi dodati brašno, promešati pa dodati i mleko. Nakon toga sipati limunovou travu, lovorov list i biber u zrnu. Sve posoliti. Kuvati par minuta, pa preliti preko šnicli.

Staviti u rernu da se peče na 200 stepeni oko pola sata.

Možete servirati sa pireom, pirinčem, testeninom...

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: