Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Teletina»Janija»Teletina u sosu sa leblebijom i šargarepom

Teletina u sosu sa leblebijom i šargarepom

Teletina u sosu sa leblebijom i šargarepom
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
4
"Ukusno jelo koje će vas zasititi - od govedine i leblebije"

Potrebni sastojci

  • teletina - 600 g
  • leblebija - konzerva od 400 g
  • pečurke - 300 g
  • šargarepa - 2 - 3 komada
  • maslac - 100 g
  • brašno - 1 - 2 kašike
  • so
  • biber
  • univerzalni začin
  • crno vino - 100 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite teletinu na komade i skuvajte je u ekspres loncu, začinite solju.

Očistite šargarepu i isecite je na kolutove. Očistite pečurke i isecite ih na kriške.

U dubokom tiganju zagrejte ulje i prodinstajte šargarepu i pečurke.

Dodajte govedinu, leblebiju i malo bujona. Začinite univerzalnim začinom i biberom.

Sipajte vino i poklopite tiganj. Ostavite da se jelo krčka na laganoj vatri oko 30 minuta, povremeno mešajući.

Na kraju zgusnuti janiju brašnom, pomešati sa malo vode da se dobije kaša i dodavati u tankom mlazu uz stalno mešanje.

Teletina u sosu sa leblebijom i šargarepom je gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: