Način pripreme
Krompir operemo i stavljamo ga ceo u rernu da se ispeku.
Svinjski vrat sečemo na šnicle i istucamo. Začinimo ih solju i crnim biberom.
Šniclu stavljamo na foliju za pakovanje i u sredinu stavljamo krišku kačkavalja. Dobro uvijamo u rolatiće pomoću folije.
Ispečen krompir ogulimo i izgnječimo, dodajemo 200 g izrendanog kačkavalja i začine po izboru. Dobro umesimo.
Ponovo stavljamo istucanu šniclu na foliju i raspoređujemo smesu od krompira i ponovo uvijamo. Polovinu šnicli pravimo sa kačkavaljem, drugu polovinu - sa smesom od krompira.
Rolatiće ostavljamo u frižideru na nekoliko sati.
Zagrevamo masnoću, vadimo rolatčiće i sklanjamo foliju.
Možemo da ih pričvrstimo čačkalicama za zube.
Prvo, uvaljamo u brašno, jaja i prezle. Pržimo dok ne bude gotovo i stavljamo na ubrus.
Praznične rolatiće serviramo sa sosom po izboru i svežom salatom.