Krem Zavarnoj

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Krem Zavarnoj
Fotografije: Diana Kostova
3 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
8 min.
Ukupno
18 min.
Porcije
3
"Neverovatno ukusan krem od jaja za slatkiše koji može da postane deo svakog omiljenog deserta"

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 500 - 510 ml
  • brašno - 3 supene kašike
  • jaja - 2 komada
  • šećer - 120 g
  • vanila - 1 kesica, 2 g
  • kravlji maslac - 50 g
* merne jedinice

Način pripreme

Krem Zavarnoj je vrsta našeg tako poznatog poslastičarskog krema od jaja. Možda jedna od malo razlika je dodatak više maslaca.

On je jedan sjajan desert ili komponenta i punjenje za torte, piroške i druge poslastice. Zavarnoj je i najčešće korišćeni krem za poznatu tortu Napoleon.

Pripremite ga jednostavno i brzo u domaćim uslovima, tako što zagrejete mleko i šećer na umerenoj vatri.

Jaja umutite sa brašnom i sipajte u mleko, smanjujući vatru do minimuma.

Lepo promešajte i ponovo malo pojačajte temperaturu kako bi se skuvao i zgustio krem - otprilike 5-8 minuta uz neprestano mešanje.

Na kraju dodajte maslac i lepo umutite.

Krem Zavarnoj je gotov i može da se sipa u čašice gde će se stegnuti i biti garniran voćem, keksićima ili čokoladom.

Ukoliko ćete ga koristiti za punjenje torte Napolen ili drugog kolača, onda treba da se sačeka da se ohladi. Za taj cilj prebacite u drugu posudu i prekrijte streč folijom da se ne bi hvatala korica.

Neka vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: