Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Teletina»Teletina u crvenom sosu sa pireom

Teletina u crvenom sosu sa pireom

LenkaLenka
Šef kuhinje
8591k2k5
Teletina u crvenom sosu sa pireom
Fotografije: Lenka
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
6
"Ukusna teletina za svaki dan"

Potrebni sastojci

  • teleće meso - 700 g
  • crni luk - 1 kom., sitno iseckan
  • beli luk - 3 čena, presovan
  • paradajz pire - 160 g
  • belo vino - 150 ml
  • goveđi bujon - 1, 5 l
  • biber
  • šargarepa - 1 kom.
  • so
  • suvi začin
  • dimljena aleva paprika
  • ruzmarin - 1 grančica
  • majčina dušica - 1 grančica
  • peršun
  • ulje
  • krompir - 4 kom.
  • maslac - 40 g
  • mleko
* merne jedinice

Način pripreme

Meso oprati i iseći na parčiće kolike vi volite da su veliki. Staviti u jednu veću posudu i po ukusu pobiberiti, posuti sa suvim začinom i dimljenom alevom paprikom i posoliti (ne puno) i sve izmešati.

Ostaviti u frižider da malo odstoji sa začinima.

U dublju šerpu sipati malo ulja i dobro zagrejati, staviti začinjeno meso i propržiti da samo porumeni sa obe strane. Izvaditi meso u drugu posudu i poklopiti.

U isto ulje dodati iseckan crni luk i pasirani beli luk i pržiti dok luk ne omekša, mešajte da vam ne izgori.

Naliti sa vinom, izgrebati sa varjačom sve što se zalepilo za dno dodati pire od paradajza i kuvati zajedno dok polovina tečnosti ne uvri.

Zatim dodati meso, naliti sa temeljcem ili vodom samo da tečnost prekrije meso, dodati sveže začinske biljkice (zavežite ih u zavežljaj da ih lakše otklonite ) pobiberite, posolite, po želji dodati malo mešavinu suvog začina i probajte. Ako vam je sos malo kiseo, dodati pola kašičice šećera, sve promešajte i smanjite temperaturu i kuvati dok se sos ne zgusne a meso omekša.

Skuvati krompir, dodati maslac i so, pa izpasirati, dodavati po malo mleka dok ne dobijete gustinu pirea koju volite

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: