Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Praziluk sa pirinčem i maslinama

Praziluk sa pirinčem i maslinama

IlariaIlaria
Šef kuhinje
44112531
Praziluk sa pirinčem i maslinama
Fotografije: Rositsa Petrova
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
5
"Ukusno vegetarijansko jelo, koje će se dopasti čak i okorelim ljubiteljima mesa, koji će ga sa zadovoljstvom iskorisiti kao prilog"

Potrebni sastojci

  • pirinač - 350 g
  • praziluk - 500 gr
  • masline - 100 g
  • maslac - 30 g
  • nana - 1 kašičica, suva
  • biber
  • aleva paprika
  • so
  • maslinovo ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Ugrejte 1 prst ulja u šerpi i u njemu upržite sitno iseckani praziluk i naseckane masline bez koštica.

Kada omekšaju, dodajte biber i alevu papriku i pirinač. Promešajte, lagano ispržite i dodajte 1 šolju vode. Pospite nanom, posolite po ukusu i sve prebacite u tepsiju.

Sipajte dovoljnu količinu tople vode (na osnovu vrste pirinča) i stavite da se peče dok ne bude gotovo u umereno zagrejanoj rerni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: