Način pripreme
Operemo jabuke i mandarine. Isečemo jabuke na četiri i očistimo ih od semenki. Izrendamo ih sa krupnije strane rendea. Nakon što ih izrendamo, istiskamo ih rukama, lepo odvojimo sok od njih.
Stavljamo ih u duboku posudu. U posudu izrendamo koru od 2-4 mandarine. Ogulimo i sitno iseckamo mandarine. Pomešamo jabuke i mandarine. Promešamo ih.
U već promešanu smesu od jabuka i mandarini dodajemo šećer, orahe, cimet i vanilu. Sve dobro promešamo.
U tiganju zagrejemo maslac i smesu pržimo otprilike 5-7 minuta tako što neprestano mešamo.
Uzimamo jedno pakovanje kora, otvorimo ga i kore podelimo na dva jednaka dela. Kašikom promešamo smesu.
Na isečene kore stavljamo po 1 supenu kašiku od smese. Uvijamo po dva lista u rolat i ređamo u prethodno nauljenu tepsiju.
Štrudlu pečemo u prethodno zagrejanoj rerni na 180°С dok se ne dobije zlatkasta boja,
Neka vam je slatko!