Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Bundevara»Uvijena bundevara sa šargarepom i jabukom

Uvijena bundevara sa šargarepom i jabukom

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k76116k898
Uvijena bundevara sa šargarepom i jabukom
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 4
06/01/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
12
"Aromatična i veoma ukusna uvijena bundevara sa šargarepom i jabukama - ako niste probali, vreme je da je napravite"

Potrebni sastojci

  • bundeva - 300 g (težina bez kore i semenki)
  • jabuke - 1 komad
  • šargarepa - 2 komada
  • šećer - 120 g ili po ukusu
  • cimet - 1 prstohvat ili po ukusu
  • vanilin šećer - 8 g
  • kore za pitu - 400 - 450 g
  • ulje - 60 - 70 ml
  • šećer u prahu za posipanje
  • orasi - 120 g
* merne jedinice

Način pripreme

1. Očišćenu i oljuštenu jabuku, bundevu i đargarepu (ukupna očišćena težina da bude oko 500 g) izrendajte i pospite šećerom, cimetom i vanilin šećerom. Promešajte i ostavite 30 minuta do 1 sat.

2. U njih sipajte ulje, odvojite malo i namažite pleh u kojem ćemo peći.

3. Orahe pecite u suvom tiganju i sitno iseckajte, ne previše sitno da se osećaju u bundevi i da hrskaju.

4. Kore rasporedite dve po dve i uvijte po dve i rasporedite po njima nadev od oraha i bundeve sa šargarepom i jabukama. Poređajte u obliku puža u okrugao pleh.

5. Bundevaru namažite uljem i pecite na 170 stepeni u prethodno ugrejanoj rerni dok ne dobiju zlatnu boju. Ako ne volite da je hrskava, uvijte dok je još topla da omekša.

Kad se ohladi gotova bundevara, pospite šećerom u prahu i servirajte.

Neka vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: