Način pripreme
1. Očišćenu i oljuštenu jabuku, bundevu i đargarepu (ukupna očišćena težina da bude oko 500 g) izrendajte i pospite šećerom, cimetom i vanilin šećerom. Promešajte i ostavite 30 minuta do 1 sat.
2. U njih sipajte ulje, odvojite malo i namažite pleh u kojem ćemo peći.
3. Orahe pecite u suvom tiganju i sitno iseckajte, ne previše sitno da se osećaju u bundevi i da hrskaju.
4. Kore rasporedite dve po dve i uvijte po dve i rasporedite po njima nadev od oraha i bundeve sa šargarepom i jabukama. Poređajte u obliku puža u okrugao pleh.
5. Bundevaru namažite uljem i pecite na 170 stepeni u prethodno ugrejanoj rerni dok ne dobiju zlatnu boju. Ako ne volite da je hrskava, uvijte dok je još topla da omekša.
Kad se ohladi gotova bundevara, pospite šećerom u prahu i servirajte.
Neka vam je slatko!