Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Slana testa»Slani keksići sa čedar sirom

Slani keksići sa čedar sirom

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Slani keksići sa čedar sirom
Fotografije: Yordanka Kovacheva
3 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
15
"Ako deca ćele da grickaju nešto, neka to vudu domaći slani keksići sa čedar sirom"

Potrebni sastojci

  • brašno - 220 g
  • čedar sir - 150 g
  • kravlji maslac - 110 g
  • kiselo mleko - 120 g
  • soda bikarbona - 1/2 kašičica
  • origano - 1 - 2 prstohvata, suvi
  • biber - 1 prstohvat, fino mleven
  • so - 1 prstohvat, po želji
* merne jedinice

Način pripreme

Čedar sir se izrenda na najfinije rende. Promeša se sa mekim maslacem.

Soda se gasi u kiselom mleku i ostavlja se da seaktivira.

Brašno sa začinima i solju se sipa u posudu i u njih se dodaje mleko i maslac sa čedar sirom.

Umesi se meko testo koje se ne lepi, tako što se ukoliko jepotrebni pospe još brašna.

Razvije se u tanku koru i iseku se keksići u oblik koji vi želite. Ređaju se u tepsiju obloženu papirom za pečenje ili podmazanu maslacem.

Keksići od kačkavalja se peku na 180 stepeni otprilike 15 minuta ili u zavisnosti od njihove debljine. Gotovi su čim postanu zlatkasti i počnu prijatno da mirišu.

Kada se tepsija izvadi iz rerne, slani keksići se ostavljaju da se dobro ohlade i tada će dobiti hrskavu koricu.

Veoma ukusni i omiljeni!

Slani keksići sa čedar sirom su gotovi.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
52
40
30
20
10
Oceni: