Vegan tiramisu Fadž

Vegan tiramisu Fadž
Fotografije: Lilia Tsacheva/Lipodve
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
16
"Ukus ovog tiramisu fadža se ne može opisati - prosto treba da se proba"

Potrebni sastojci

  • za kafeni sloj
  • voda - 110 ml
  • indijski orah - 40 g, potopljen
  • espreso - 1 šot 40 ml*
  • kokosovo brašno - 35 g
  • kakao - 25 g
  • med - 50 g, agava ili javorov sirup
  • kokosov maslac - 20 g
  • vino - 2 ili 3 supene kašike ili drugi alkohol
  • za maskarpone krem
  • voda - 125 ml
  • indijski orah - 90 g, natopljen
  • sok od limuna - 2 - 3 supene kašike ili sok od limete
  • so - prstohvat
  • med - 50 g, agava ili javorov sirup
  • maslac od kokosa - 40 g
* merne jedinice

Način pripreme

* Možete koristiti instant kafu: 1-2 supene kašike, samo ne zaboravite da povećate količinu vode na 150 ml.

Meljite sastojke za sloj od kafe dok ne dobijete glatku konsistenciju i sipajte u pleh, obložen papirom za pečenje.

Rasporedite dobro i ostavite sa strane.

Meljite sastojke i za maskarpone krem, imajte u vidu da bude dosta tečniji nego prethodni sloj, nemojte se plašiti.

Sipajte preko sloja sa kafom i stavite u zamrzivač na 2 sata.

Pospite kakaom, isecite i možete odabrati gde ćete držati fadž.

Ja sam stavila polovinu u zamrzivač da bi bio kao sladoled, a drugi u frižider, tu je vegan fadž kremastiji, tako da izaberite varijantu koju više volite.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: