Način pripreme
Tiramisu od kokosa je ukusan izazov, bez sirovih jaja u kremu - jednostavan, brz i veoma svež dezert.
Praktičan desert sa piškotama koji teba da bude prethodno spremljen i da bude personalizovan kako želite! Predlažem vam da ga spremite bar dva li tri sata ranije, biće ukusniji.
Ako korisitte pavlaju, prvo umutite pavlaku sa šećerom u prahu dok ne bude tvrda, dodajte kokosovo mleko (ili kiselo mleko) i smanjite brzinu.
Dodajte narendani kokso (ako koristite kokosovo mleko možete još da dodate), mešajte špatulom odozdo na gore dok se ne dobije čvrst krem.
Ako rešite da koristite koksovo mleko (ili kokosovu pavlaku), jednostavno ih promešajte u posudi špatulom i dodajte kokosovo brašno i dobijate kokosov krem.
Spremite piškote, tako što ih isečete, koliko treba, prema kalupu u koji ćete ih ređati.
Uzmite staklenu posudu i stavite malo krema na dno, nakon toga stavite piškote, napojene kompotom i likerom.
Sipajte kokosov krem i nakon toga pospite narendanim kokosom i parčićima isečenih kajsija.
Ponovite redosled do površine staklene posude.
Ukrasite površinu torte piškotama sa parčićima kajsije i kokosa. Ostavite u frižideru bar 3 sata i uživajte u ukusnom veganskom tiramisuu od kokosa!