Vegan tiramisu sa kokosom

IvelinaIvelina
Šef kuhinje
5891122k
Vegan tiramisu sa kokosom
Fotografije: Ivelina
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
21 min.
Ukupno
21 min.
Porcije
4
"Veganski tiramisu od kokosa koji se sprema za manje od pola sata - i za isto toliko se pojede"

Potrebni sastojci

  • kokosovo mleko - 200 g, kiselo ili rikota visoke masnoće
  • biljna pavlaka - 200 ml (kokosovo mleko/pavlaka)
  • šećer u prahu - 75 g ili sirup od agave
  • kokos - 50 g, narendan
  • piškote - 16 komada
  • kompot od kajsija - 250/300 ml, tečnost za prelivanje
  • kajsije - 3 - 4 komada
  • liker od kokosa - 25 ml, za aromu
* merne jedinice

Način pripreme

Tiramisu od kokosa je ukusan izazov, bez sirovih jaja u kremu - jednostavan, brz i veoma svež dezert.

Praktičan desert sa piškotama koji teba da bude prethodno spremljen i da bude personalizovan kako želite! Predlažem vam da ga spremite bar dva li tri sata ranije, biće ukusniji.

Ako korisitte pavlaju, prvo umutite pavlaku sa šećerom u prahu dok ne bude tvrda, dodajte kokosovo mleko (ili kiselo mleko) i smanjite brzinu.

Dodajte narendani kokso (ako koristite kokosovo mleko možete još da dodate), mešajte špatulom odozdo na gore dok se ne dobije čvrst krem.

Ako rešite da koristite koksovo mleko (ili kokosovu pavlaku), jednostavno ih promešajte u posudi špatulom i dodajte kokosovo brašno i dobijate kokosov krem.

Spremite piškote, tako što ih isečete, koliko treba, prema kalupu u koji ćete ih ređati.

Uzmite staklenu posudu i stavite malo krema na dno, nakon toga stavite piškote, napojene kompotom i likerom.

Sipajte kokosov krem i nakon toga pospite narendanim kokosom i parčićima isečenih kajsija.

Ponovite redosled do površine staklene posude.

Ukrasite površinu torte piškotama sa parčićima kajsije i kokosa. Ostavite u frižideru bar 3 sata i uživajte u ukusnom veganskom tiramisuu od kokosa!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: