Način pripreme
Za testo: U dublju posudu usuti brašno, dodati suvi kvasac, so i izmešati. Zatim, uliti mlaku vodu, dodati šećer, ulje, jaje i zamesiti mekše testo, koje treba da bude lagano i lepljivo. Prekriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da odstojj 30 minuta.
Nadošlo testo premesiti na pobrašnhenoj radnoj pobršini, oklagijim razviti u oblik pravougaonika i iseći na trake.
Viršle iseći na pola, ne treba ih kuvati.
Na svaku traku od testa staviti viršlu i motati rako da bude spiralno oko viršle. Poređati u pleh obložen pek-papirom. Premazati umućenim jajetom i posuti susamom.
Tada uključiti rernu i dobro je zagrejati na 250 stepeni. Peći na 180 stepeni 30 minita.
Gotove rol-kiflice sa viršlama izvaditi iz rerne, premazati ih uljem i ostaviti da se prohlade.
Rol-kiflice sa viršlama servirati i poslužiti.
Napomena: Utrošila sam 7 većih viršli dobijajući tako 14 rol-kiflica. Iskoristila sam jedan deo testa. Drugi deo testa stavila sam u najlon kesu, dobro zavezala i odložila u zamrzivač. Utrošiću ih nekom drugom prilikom za pripremu peciva za doručak ili večeru.
Veoma su mekane i ukusne. Probajte, prijatno!