Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Rol-viršle»Rol-kiflice sa viršlama

Rol-kiflice sa viršlama

VecaVeca
Šef kuhinje
7083952k3279
Rol-kiflice sa viršlama
Fotografije: Veca
8 / 9
09/01/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
6
"Ukusne kiflice sa viršlama ne odbijamo nikad"

Potrebni sastojci

  • Za testo
  • brašno - 500 g
  • voda - 250 ml
  • suvi kvasac - 1 kesica (10 g)
  • so - 1 kašičica
  • šećer - 2 kašičice
  • ulje - 100 ml
  • jaja - 1 komad
  • Za nadev
  • viršle - 7 komada
  • Za premazivanje i posipanje
  • jaja - 1 komad
  • susam - po potrebi
* merne jedinice

Način pripreme

Za testo: U dublju posudu usuti brašno, dodati suvi kvasac, so i izmešati. Zatim, uliti mlaku vodu, dodati šećer, ulje, jaje i zamesiti mekše testo, koje treba da bude lagano i lepljivo. Prekriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da odstojj 30 minuta.

Nadošlo testo premesiti na pobrašnhenoj radnoj pobršini, oklagijim razviti u oblik pravougaonika i iseći na trake.

Viršle iseći na pola, ne treba ih kuvati.

Na svaku traku od testa staviti viršlu i motati rako da bude spiralno oko viršle. Poređati u pleh obložen pek-papirom. Premazati umućenim jajetom i posuti susamom.

Tada uključiti rernu i dobro je zagrejati na 250 stepeni. Peći na 180 stepeni 30 minita.

Gotove rol-kiflice sa viršlama izvaditi iz rerne, premazati ih uljem i ostaviti da se prohlade.

Rol-kiflice sa viršlama servirati i poslužiti.

Napomena: Utrošila sam 7 većih viršli dobijajući tako 14 rol-kiflica. Iskoristila sam jedan deo testa. Drugi deo testa stavila sam u najlon kesu, dobro zavezala i odložila u zamrzivač. Utrošiću ih nekom drugom prilikom za pripremu peciva za doručak ili večeru.

Veoma su mekane i ukusne. Probajte, prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: