Bonapeti.rs»Recepti»Slana peciva»Slana pita»Maakouda - pita od povrća na marokanski nacin

Maakouda - pita od povrća na marokanski nacin

LenkaLenka
Šef kuhinje
8591k2k5
Maakouda - pita od povrća na marokanski nacin
Fotografije: Lenka
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
45 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
6
"Pita od povrća na marokanski način? Pa da probamo!"

Potrebni sastojci

  • krompir - 4 kom.
  • šargarepa - 4 kom.
  • luk - 1 glavica
  • karfiol - 500 g
  • batat - 1 kom.
  • jaja - 6 kom.
  • so
  • biber
  • kurkuma
  • maslinovo ulje - 2 kašike
  • biljno ulje - 80 ml
* merne jedinice

Način pripreme

U velikom loncu kuvajte svo povrće osim luka dok ne omekša. Ogulite krompir, stavite ga u veću posudu i zgnječite u pire. Dodajte jaje i mešajte dok se ne sjedini.

Naseckajte luk i dinstajte na srednje laganoj vatri, povremeno mešajući dok ne porumeni. Narežite šargarepu na kockice, batat, grubo naseckajte karfiol. Dodajte u posudu. Dodajte dinstani luk. Začinite solju, biberom i kurkumom. Dobro promešajte.

Zagrejte rernu na 200 stepeni.

Zagrejte ulje na jakoj vatri u velikom tiganju. Smesu od krompira prebacite na vrući tiganj, poravnajte i dinstajte oko 5 minuta.

Nakon 5 minuta prebacite u pećnicu i pecite 45 minuta ili dok ne porumene.

Ostavite da se ohladi i pažljivo preokrenite.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: