Način pripreme
Tepsija sa pokretnim dnom se premaže uljem po dnu i zidovima.
Pospite dno sa 3 kašike šećera.
Dve pomorandže isecite na kolutove, uklonite koru i poređajte kolutove preko šećera.
U posudi, mikserom umutite jaja dok ne dobijete penu. Dodajte šećer i mutite do glatke smese. Nakon toga dodajte ulje, esenciju pomorandže i sok od pomorandže. Sve promešajte dobro.
Prosejte brašno i prašak za pecivo u posudu, pa ih dodajte u smesu. Sve dobro promešajte dok ne dobijete glatku smesu bez grudvica.
Sipajte u tepsiju preko pomorandži i pecite 30-40 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni.
Proverite stepen pečenja čačkalicom.
Kada je gotovo i kada se pita ohladi, okrenite je na tanjir, kako bi pomorandže sa dna bile vidljive odozgo i kako bi vaš kolač od pomorandže imalo lepši izgled.
Po želji, ovu aromatičnu pitu možete da pospete šećerom u prahu.
Podelite ovaj neverovatni recept za pitu od pomorandže sa prijateljima!