Način pripreme
Istopite maslac. Dodajte jaje, šećer i brašno. Promešajte i sipajte smesu u odgovarajuću posudu za mikrotalasnu rernu. Pecite 3-4 minuta. Namrvite keks u prah.
Dodajte smesu u mikrotalasnu rerni. Mešajte i zamesite testo. Oformite ga u posudi zapitu, da se dobije osnova.
Stavite ga u odgovarajući tanjir. Isecite pomorandže na kolutove. Skuvajte ih sa malo vode dok ne provru. Ponovite još dva puta, menjajući vodu, a u poslednju dodajte 3-4 kašike šećera i kuvajte dok se ne zgusne sirup.
Napravite krem, tako što mutite brašno u mleku i zagrejete na ringli uz neprestano mešanje. Dodajte šećer i mešajte dok se ne zgusne.
Pred kraj kuvanja dodajte umućena žumanca. Ako vam slučaju ispadnu grudvice, procedite krem kroz sito. Sipajte krem preko kore. Poređajte oceđene parčiće pomorandže.
U sirup od pomorandže dodajte želatin rastvoren u hladnoj vodi i zagrejan. Promešajte i prelijte pitu, pre nego što se smesa potpuno želira. Ostavite pitu da odstoji nekoliko sati pre konzumacije.