Način pripreme
Spremamo koru, tako što žumanca mutimo sa šećerom i vodom. Dodajemo brašno pomešano sa praškom za pecivo i belancima umućenim u sneg. Pomešamo pažljivo da ne spadne smesa. Sipamo u odgovarajući kalup za pečenje, namazan maslacem i ispečemo u rerni zagrejanoj na 170-180 stepeni.
Gotovu koru ohladimo na roštilju. Spremamo krem tako što u sveže mleko dodajemo šećer i kad se istopi, dodajemo umućena jaja sa brašnom i malo svežeg mleka. Stavljamo i vanilu.
Kuvamo krem dok se ne zgusne mešajući neprestano. Sklanjamo sa vatre i ohladimo. Mutimo maslac sa šećerom u prahu i dodajemo u mlečni krem. Mešamo dobro.
Koru za tortu isečemo na dve. Mažemo jednu koru sa slatkom od kajsije, a posle i sa kremom, stavljamo odozgo drugu koru i ponovo mažemo slatkom i kremom. Posipamo orasima.