Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Slatki Rolat»Odličan rolat sa ukusnim kremom

Odličan rolat sa ukusnim kremom

NikiNiki
Guru
558793k148
Odličan rolat sa ukusnim kremom
Fotografije: Niki
1 / 10
24/12/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
1
"Patišpanj rolat sa ukusnim kremom koji će vas prosto osvojiti prvim zalogajem"

Potrebni sastojci

  • Kora
  • jaja - 3 komada
  • brašno - 75 g
  • kakao u prahu - 15 g
  • šećer - 90 g
  • Krem
  • maslac - 120 g
  • šećer - 90 g
  • mleko - 90 ml
  • skrob - 15 g, kukuruzni
  • konjak - 1 kašičica
  • vanila - 1 kesica
  • Glazura
  • čokolada - 50 g
  • maslac - 30 g
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo počinjemo sa pripremanjem poslastičarskog krema - šećer pomešamo sa 3/4 mleka u malu šerpicu i ostavljamo na rinlgu da provri.

Ostalim mlekom rastvaramo skrob i dodajemo u mlečni sirup, ostavljamo da provri mešamo dok se ne zgusti.

Ostavljamo sa strane da se ohladi. Nastavljamo da pripremanjem kore, odvajamo žumanca od belanaca. Mutimo žumanca sa 2/3 šećera dok ne pobeli.

Mutimo belanca na visokoj brzini, nakon toga dodajemo ostali šećer i nastavljamo da mešamo na viskoj brzini dok se ne dobije tvrda pena.

Pomešamo žumanca sa belancim. Nakon toga dodajemo brašno i kakao, dobro izmešamo.

U tepsiju stavljamo papir za pečenj i sipamo smesu, ravnomerno je zagladimo.

Pečemo patišpanj koru u prethodno zagrejanoj rerni na 190°C 8-10 minuta, proveravamo čačkalicom za zube, ukoliko je potrebno - dopečemo.

Ohlađeni krem mešamo, omeknuli maslac mutimo dok ne pobeli, dodajemo smesu od kakaoa, konjaka i vanile, dobro mepamo sve sastojke.

Vadimo gotovu koru, stavljamo čistu krpu na koru i okrećemo na nju.

Pažljivo skidamo papir.

Mažemo kremom i uvijamo stegnuti slatki rolat. Čokoladu topimo zajedno sa maslacem na vodenoj pari.

Patišpanj rolat zalivamo istopljenom čokoladom pomoću kašike.

Ostavljamo odlični rolat sa ukusnim kremom na hladnom na nekoliko sati da se stegne.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: