Način pripreme
Izrendajte čedar i pomešajte sa mekanim maslacem. Prosejte brašno u posebnu posudu i začinite sa nekoliko izgnječenih zrna kumina.
Možete dodati i malo soli, ali imajte u vidu da je sir slan.
Pomešajte brašno sa čedar sirom, dodajte kiselo mleko, pomešano sa sodom.
Zamesite glatko testo, a ako je potrebno dodajte još malo brašna. Ako je testo previše tvrdo, sipajte još maslaca ili kašiku mleka.
Kidajte loptice i spljeskajte ih dlanovima da oblikujeteslani keks.
Poređajte ih u pleh, obložen papirom za pečenje (trebaće 2 pleha).
Pospite zrnima kumina i pecite ukusne slane keksiće u ugrejanoj rerni na 180 stepeni oko15-18 minuta. Servirajte hladne u društvu raznih namaza ili umaka.
Odgovarajući za užinu ili kao meze uz ribu.
Hrskavi slani keksići sa čedar sirom su gotovi.