Riblja pita sa lisnatim testom

Toni AleksovToni Aleksov
Džedaj
3k
177
312
21/01/2021
"Ukusna riblja pita sa lisnatim testom, koju ćemo sa zadovoljstvom pripremiti već danas"
Priprema10 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno40 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano133
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • lisnato testo - 1 pakovanje
  • tunjevina - 1 konzerva
  • crni luk - 1 velika glavica
  • pavlaka za kuvanje - 100 g
  • jaja - 1 komad
  • biber
  • so
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Prodinstajte luk, nasečen na srednje velike komade, dok ne omekša.

Posolite luk i dodajte u njega konzervu tune.

Začinite biberom i dodajte pavlaku za kuvanje.

Otvorite lisnato testo i na njegovu sredinu sipajte nadev.

Sa obe strane zasecite testo na trake dužine oko 5-6 cm i širine oko 2-3 cm.

Umotajte nadev trakama, tako što ih naizmenično prebacujete, prvo sa jedne, pa sa druge strane, kako bi dobili izgled riblje kosti.

Ako vam je to teško, jednostavno ga prebacite preko nadeva i uštinite obe strane da ih spojite u sredini. Možete da napravite rupice čačkalicom.

Premažite lagano četkom umotanu slanu pitu umućenim jajetom.

Pecite na 220 stepeni do zlatne boje.

Veoma ukusna riblja pita sa lisnatim testom!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar