Način pripreme
U procesoru za hranu zdrobite keks u fine mrvice. Dodajte rastopljeni maslac i mešati dok se ne sjedine. Pritisnite na dno posude keks od 20 cm. U frizider stavite dok pravite fil.
U maloj posudi promešajte želatin u prahu i vodu. Neka nabubri 10-15 minuta.
Avokado, zaslađeno kondenzovano mleko, sok od limete i koricu limete stavite u procesor hrane i miksajte dok potpuno ne postane glatko.
Prebacite u veliku posudu, dodajte krem sir i mutite dok ne postane glatko. U posebnoj posudi umutite slatku pavlaku. Dodajte u smesu avokada.
Rastopite želatin u mikrotalasnoj rerni 15 sekundi. Postepeno dodajte nekoliko kašika otopljenu želatinu u smesu i mešajte dok se ne sjedini. Vratite natrag u smesu od sira i mešajte dok se ne sjedini.
Ulijte u posudu, ravnomjerno rasporedite i stavite u frižider preko noći. Umutite slatku pavlaku sa šećerom u prahu. Prebacite u vreću za slag pa dekorisati.