Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Losos na mediteranski način

Losos na mediteranski način

Maria BojilovaMaria Bojilova
Šef kuhinje
486942k
Losos na mediteranski način
Fotografije: Maria Bojilova
2 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
3
"Za ljubitelje delikatesa od ribe preporučujemo losos na mediteranski način"

Potrebni sastojci

  • kotleti lososa - 3 komada
  • limun - 2 komada
  • susamov tahini - 3 kašike
  • brašno od belog luka - 1 kašičica
  • so - 1 kašičica
  • peršun - 1/2 veze
  • mladi beli luk - 2 komada
  • ulje - 50 ml + za prženje ribe
* merne jedinice

Način pripreme

Kotlete lososa operite veoma dobro. Iscedite jedan limun. Prelijte kotlete sokom od limuna i ostavite ih u frižider na pola sata.

U gril tiganj sipajte malo ulja, samo da nauljite tiganj. Kotlete stavite u zagrejani tiganj. Pržite ih oko 5 minuta na svakoj strani, a okrećite ih 2 puta na svaku stranu.

Pecite po jedan kotlet na sredini tiganja.

Tahini promešajte sa 50 ml ulja. Iscedite limun i sok dodajte u tahini. Promešajte veoma dobro.

Mladi beli luk i peršun očistite, operite i nasecite na sitno.

U tahini dodajte sitno seckani beli luk, brašno od belog luka (beli luk u prahu), peršun i so.

Promešajte dok se smesa ne sjedini.

Na svaki komad lososa stavite malo sosa od tahinija.

Losos na mediteranski način je gotov.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: