Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Kiseli kupus sa leblebijama i pirinčem

Kiseli kupus sa leblebijama i pirinčem

DilyanaDilyana
Početnik
326
Kiseli kupus sa leblebijama i pirinčem2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
4
"Kiseli kupus sa leblebijama i pirinčem - šta više da kažemo osim - đakonija"

Potrebni sastojci

  • kiseli kupus - 1 tegla
  • leblebije - 300 g
  • pirinač - 1/2 šolje
  • paradajz pire - 4 kašike
  • luk - 1 glavica
  • ulje
  • aleva paprika
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Luk se iseče i zaprži sa uljem.

Dodajemo pretnodno natopljen pirinač.

Nakon što se i on zaprži, dodaje se paradajz pire i aleva paprika.

Ostavljamo da se malo krčka.

Dodajemo prethodno skuvane leblebije i isečen kiseli kupus.

Dodajemo malo vode u kiseli kupus sa pirinčem, tek onoliko koliko je neophodno.

Začinjavamo sa malo aleve paprike i soli kiseli kupus sa leblebijama i pirinčem.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: